Nieuwbouw

De Roef voor en van wijkbewoners

Het huidige gebouw van De Roef is niet geschikt voor de opzet van het nieuwe wijkcentrum. Daarom komt er een nieuw gebouw. Bij de ontwikkeling van het ontwerp zijn buurtbewoners en gebruikers nauw betrokken. Het nieuwe gebouw van De Roef wordt energieneutraal en krijgt een parkeerkelder voor de vaste huurders. De Roef wordt een open plek waar iedereen welkom is. Met veel glas zodat je goed ziet wat binnen gebeurt. Daarbij houdt het bouwteam rekening met hoge geluidseisen zodat de buurt en gebruikers zo weinig mogelijk merken van geluidsactiviteiten in en om het gebouw.

Nieuwe gebouw wordt huiskamer van de wijk

De begane grond van het nieuwe gebouw wordt een open ruimte waar iedereen gewoon binnenloopt. Buurtbewoners zijn van harte welkom voor een goede kop koffie, om te werken of te spelen. In De Roef blijven verenigingsactiviteiten, cultuur en workshops belangrijk. Op de bovenverdiepingen komen er organisaties die gaan samenwerken op het gebied van zorg, welzijn en ontmoeten. Zo krijgt het wijkcentrum een bredere rol en wordt het de huiskamer van Stadsweiden. Het ontwerp van de binnenkant is geïnspireerd op Harderwijk en de boulevard. De Roef krijgt een verzorgd interieur met houtelementen en natuurlijke kleuren zoals blauw van water en groen van gras. Een van de wensen vanuit de buurt was dat iedereen, jong en oud, zich welkom voelt in De Roef. Een tribune midden in het gebouw draagt daaraan bij. De tribune ziet eruit als een trap en verbindt de verdiepingen met elkaar. Je kunt gewoon gaan zitten of hem gebruiken voor bijeenkomsten. Mogelijk komt er ook een groot scherm voor e-gaming.

Impressie

Toekomstbeeld

Hieronder een impressie van hoe De Roef eruit zal komen te zien. In september 2022 is naar verwachting de officiële opening van het nieuwe pand van De Roef. Tot die tijd is De Roef gewoon open bij De Rietmeen.