Nieuwbouw

Bouwen

Het huidige gebouw van De Roef is niet geschikt voor de opzet van het nieuwe wijkcentrum. Daarom komt er een nieuw gebouw. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw van MFC De Roef is in mei 2021 definitief vastgesteld. Bij de ontwikkeling van het ontwerp waren buurtbewoners en gebruikers nauw betrokken. 

Het nieuwe gebouw van De Roef wordt energieneutraal en krijgt een parkeerkelder voor de vaste huurders. De Roef wordt een open plek waar iedereen welkom is. Met veel glas zodat je goed ziet wat binnen gebeurt. Daarbij houdt het bouwteam rekening met hoge geluidseisen zodat de buurt en gebruikers zo weinig mogelijk merken van activiteiten in en om het gebouw.

Buurtbewoners zijn van harte welkom voor een goede kop koffie, verenigingsactiviteiten, cultuur en workshops. Ook komen er organisaties die gaan samenwerken op het gebied van zorg, welzijn en ontmoeten.

Impressie

Toekomstbeeld

Hieronder een impressie van hoe De Roef 2.0 eruit zal komen te zien. Op 1 september 2022 is naar verwachting de officiële opening van het nieuwe pand van De Roef.