Nieuwbouw

De Roef voor en van wijkbewoners

Het huidige gebouw van De Roef is niet geschikt voor de opzet van het nieuwe wijkcentrum. Daarom komt er een nieuw gebouw. Bij de ontwikkeling van het ontwerp zijn buurtbewoners en gebruikers nauw betrokken. Het nieuwe gebouw van De Roef wordt energieneutraal en krijgt een parkeerkelder voor de vaste huurders. De Roef wordt een open plek waar iedereen welkom is. Met veel glas zodat je goed ziet wat binnen gebeurt. Daarbij houdt het bouwteam rekening met hoge geluidseisen zodat de buurt en gebruikers zo weinig mogelijk merken van geluidsactiviteiten in en om het gebouw.

Nieuwe gebouw wordt huiskamer van de wijk

De begane grond van het nieuwe gebouw wordt een open ruimte waar iedereen gewoon binnenloopt. Buurtbewoners zijn van harte welkom voor een goede kop koffie, om te werken of te spelen. In De Roef blijven verenigingsactiviteiten, cultuur en workshops belangrijk. Op de bovenverdiepingen komen er organisaties die gaan samenwerken op het gebied van zorg, welzijn en ontmoeten. Zo krijgt het wijkcentrum een bredere rol en wordt het de huiskamer van Stadsweiden. Het ontwerp van de binnenkant is geïnspireerd op Harderwijk en de boulevard. De Roef krijgt een verzorgd interieur met houtelementen en natuurlijke kleuren zoals blauw van water en groen van gras. Een van de wensen vanuit de buurt was dat iedereen, jong en oud, zich welkom voelt in De Roef. Een tribune midden in het gebouw draagt daaraan bij. De tribune ziet eruit als een trap en verbindt de verdiepingen met elkaar. Je kunt gewoon gaan zitten of hem gebruiken voor bijeenkomsten. Mogelijk komt er ook een groot scherm voor e-gaming.

Bouwplanning

  • Medio februari: het hoogste punt is bereikt!
  • Medio februari: start montage buitenwanden.
  • Begin maart: start montage kozijnen.
  • Medio april: gebouw is wind- en waterdicht.
  • Vanaf mei: start aan de binnenkant.

Impressie

Toekomstbeeld

Hieronder een impressie van hoe De Roef eruit zal komen te zien. In september 2022 is naar verwachting de officiële opening van het nieuwe pand van De Roef. Tot die tijd is De Roef gewoon open bij De Rietmeen.
MFC De Roef nieuw gebouw

Een impressie van de buitenkant van De Roef

Het nieuwe gebouw van De Roef krijgt veel hout en glas. Zo krijgt het een open uitstraling, want iedereen is welkom. Voor de omwonenden wordt rekening gehouden met hoge geluidseisen zodat zij ondanks de vele ramen zo weinig mogelijk last hebben van geluid van activiteiten.

De Roef theatertrap met glijbaan

De trap in het midden van het gebouw verbindt de verdiepingen

In het midden van de ontmoetingsruimte komt straks een grote podiumtrap met aan de zijkant een glijbaan voor de jeugd. We willen daar ook een groot scherm ophangen zodat de jeugd kan gamen. En aan de andere kant van de trap komt een grote boekenkast voor boekenruil. De podiumtrap is dus multi-inzetbaar en zelfs ook te gebruiken voor bijeenkomsten. Denk aan een politiek café waar iedereen bij kan binnenlopen of een cultureel evenement.

De Roef ontmoetingsruimte

In de gezellige ontmoetingsruimte is iedereen welkom

Open ontmoetingsruimte en theaterzaal
In het nieuwe gebouw krijgt de ontmoetingsruimte een belangrijke rol. Een echte huiskamer van de wijk. Iedereen kan straks gewoon binnenlopen voor een lekker kopje koffie of een goed gesprek. In het gebouw is er straks een grote ontmoetingsruimte met uitzicht op de dierenweide en een plein. Er zijn grote tafels waar verenigingen gezellig een drankje kunnen doen en er is ruimte om te werken voor bijvoorbeeld studenten en ZZP’ers. Natuurlijk is er een biljart dat verreden kan worden.

Theaterzaal De Roef

Flexibele theaterzaal met hoge geluidseisen

De ontmoetingsruimte kan worden opgesplitst en een deel is te gebruiken als theaterzaal. De zaal is flexibel te gebruiken en voldoet aan hoge geluidseisen. Er komt een houten dansvloer zodat ook de dansscholen er gebruik van kunnen maken.

Beweegtuin voorbeeld

Ontwerp plein en buitengebied De Roef

De ruimte rondom De Roef wordt na goedkeuring van de gemeenteraad een fijne plek om te zijn met duurzame bestrating en veel groen. De oudere bomen die zijn blijven staan worden aangevuld met nieuwe stukken groen en er komen gezellige zitjes.

Verder komt er ruimte voor de marktkramen die nu nog aan de andere kant van het winkelcentrum op de parkeerplaats staan. Het plein wordt zo ingericht dat wijkbewoners gemakkelijk van het winkelcentrum naar de Dierenweide kunnen lopen. Ook is er met bijvoorbeeld een beweegtuin aandacht voor Positieve Gezondheid in de ruimte rondom het gebouw. In de opbouw van het plein wordt ook rekening gehouden met toegankelijkheid en wordt gebruik gemaakt van adviezen van de werkgroep toegankelijkheid.

Foto: voorbeeld van een beweegtuin; die bij De Roef moet nog gemaakt worden.

Copyright © 2019 De Roef