Nieuwsberichten

Logo MFC Harderwijk

Nieuwe website MFC Harderwijk

Tijdens het weekend van het open huis bij De Roef was er nog een mijlpijl te vieren: de lancering van de gloednieuwe website van MFC Harderwijk! Op deze website komt naast alle updates over de Roef en de Kiekmure ook alle informatie te staan over de verhuur, positieve gezondheid, horeca en meer over onze locaties.

Voorlopig zal deze nieuwe website nog even naast onze huidige websites bestaan maar op den duur zullen deze verdwijnen en vind u alle informatie van de Roef en de Kiekmure op één plaats: www.mfcharderwijk.nl !

20220922_ontmoetingsruimte_5x3

Programma Beleef de Roef bekend

Het programma van Beleef de Roef is bekend. Dit open huis op 1 oktober 2022 is de kans om een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw van de Roef. Ook kun je kennismaken met veel van de verenigingen en de zorg- en welzijnsorganisaties die de Roef als thuisbasis hebben.

In de Roef wordt samengewerkt op basis van Positieve Gezondheid. Dit is een bredere kijk op gezondheidszorg, waarbij de mens als geheel wordt gezien. Er is naast aandacht voor de klacht of ziekte, ook aandacht voor andere belangrijke aspecten in het leven. Zoals meedoen in de samenleving, gezonde leefstijl en zingeving.

Bekijk hier het programma van Beleef de Roef

Beleef de Roef promo website

Uitnodiging: “Beleef de Roef” op 1 oktober

Op zaterdag 1 oktober organiseren we “Beleef de Roef”. Dit open huis is de kans om een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw van de Roef. Ook kun je kennismaken met veel van de verenigingen en de zorg- en welzijnsorganisaties die de Roef als thuisbasis hebben.

Het definitieve programma van “Beleef de Roef” volgt zo snel mogelijk.

  • Wanneer: Zaterdag 1 oktober 2022
  • Tijd: 10.00 – 16.00 uur
  • Waar: De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk
Plaatsing podiumtrap de Roef gestart

Plaatsing podiumtrap de Roef gestart

In het midden van de ontmoetingsruimte van de Roef komt een grote podiumtrap. Die is straks te gebruiken voor evenementen en bijeenkomsten zoals een politiek café of cultureel evenement. Aan de zijkant van de trap komt een glijbaan voor de kinderen en aan de andere kant een grote boekenkast. Zo is de trap multi-inzetbaar voor de wijk Stadsweiden.

Bestaande gebruikers mogen vanaf half september hun activiteiten houden in het nieuwe gebouw. Verenigingen die al op de agenda stonden voor verhuur zijn persoonlijk geïnformeerd. Over nieuwe verhuur van zalen volgt binnenkort meer informatie. Uiteindelijk verwachten we medio november de laatste hand te leggen aan het gebouw, vooral aan de buitenkant, daarna volgt de officiële opening.

Beweegroute de Roef blauwe route (1)

We gaan voor blauw!

Na een geslaagde eerste ‘Roef- wandeling’, gaan wij een andere beweegroute uitproberen; dit keer weer een route door onze mooie wijk. We hopen dat jij -als patiënt van onze praktijk, nieuwe collega van de Roef of inwoner van Harderwijk- met ons meeloopt! Samen wandelen is gezond en leuk, zo hebben we bij de vorige wandeling ervaren. Wandel je mee?

Datum: dinsdag 6 september
Vertrek: 19:00 vanaf de zij-ingang van de Roef aan de Middelste Wei (nieuwe weg tussen de Roef en de dierenweide)
Afstand: ca. 5 km, in een rustig wandeltempo.
Aanmelden: is niet verplicht maar mag via: info@praktijkvanderhulst.nl

We hopen je dan te zien en te spreken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, delen mag!

Groeten Mirjam Pruim en Annelies van der Hulst

Zaalverhuur nieuwe gebouw de Roef vanaf half september

Nieuwe gebouw de Roef gedeeltelijk in gebruik vanaf half september

Vanaf maandag 19 september mogen de bestaande gebruikers hun activiteiten houden in het nieuwe gebouw. De levering en plaatsing van verschillende deuren op de begane grond heeft vertraging opgelopen. Daarom heeft de brandweer geen goedkeuring gegeven om te starten met zaalverhuur. Eerder was gecommuniceerd dat we na de zomervakantie zouden starten, dit wordt nu dus half september.

Verenigingen die al op de agenda stonden voor verhuur zijn persoonlijk geïnformeerd. De units bij de Rietmeen blijven nog iets langer staan en kunnen gehuurd worden zoals we ook in de afgelopen periode hebben gedaan. In de tussentijd wordt er hard gewerkt aan de oplevering van het nieuwe gebouw. Het meubilair is bijvoorbeeld al verhuisd en staat klaar voor gebruik.

Huurovereenkomst met gemeente Harderwijk getekend

Huurovereenkomst met gemeente Harderwijk getekend

Gemeente Harderwijk is eigenaar van het nieuwe gebouw van De Roef en MFC Harderwijk gaat het exploiteren. Deze week tekenden bestuursvoorzitter MFC Harderwijk Hans Alfons en directeur Stad & Omgeving Marleen Bijker namens de gemeente Harderwijk de huurovereenkomst van De Roef. Met de ondertekening is er weer een nieuwe mijlpaal bereikt in het realiseren van het ontmoetingscentrum van Stadsweiden. Vanaf het begin hebben omwonenden en zorg- en welzijnsorganisaties meegedacht met de plannen voor de nieuwbouw van De Roef. Het gebouw van De Roef is duurzaam, energieneutraal en heeft een open ruimte met veel glas waar iedereen, jong of oud, welkom is om binnen te lopen. Positieve Gezondheid staat centraal in De Roef. (bron: gemeente Harderwijk)

Foto: v.l.n.r. bestuursvoorzitter MFC Harderwijk Hans Alfons, secretaris MFC Harderwijk Robbert Sijm, directeur Stad & Omgeving gemeente Harderwijk Marleen Bijker aan de nieuwe bar.

Latten worden geplaatst aan de buitenkant van MFC De Roef_4x3

Najaar intrek in nieuwe gebouw De Roef

Aan de parkeerplaats bij De Roef wordt gewerkt en aan de buitenkant is te zien dat de latten geplaatst worden. Ook binnen krijgt het gebouw steeds meer vorm. Voor maandag 22 augustus wordt er ingericht op de begane grond. Daarna start het nieuwe seizoen voor de verenigingen in het nieuwe gebouw. Na de zomer trekken ook de nieuwe huurders in het gebouw. Die gaan samenwerken aan Positieve Gezondheid in het nieuwe wijkcentrum.

Ondertussen worden de werkzaamheden in het gebouw afgerond, waarbij de stenen buiten als laatste gelegd worden. De levering van de stenen heeft vertraging opgelopen, waardoor er gedeeltelijk nog zand rondom het gebouw ligt. We hopen de stenen buiten in november te leggen en daarna, als het gebouw echt helemaal af is, een officiële opening te organiseren.

Vacatures MFC Harderwijk

Vacatures bij MFC Harderwijk

Voor onze locaties zoeken wij meerdere: Locatiemedewerkers en Schoonmakers (uren in overleg, vaste dienstverband). Bekijk hier de vacatures van MFC Harderwijk.

Zowel de Roef als de Kiekmure zijn een wijkcentrum waar je gezellig een kop koffie kunt drinken en een goed gesprek voeren. Een plek waar verenigingen hun activiteiten kunnen houden. Op dit moment wordt het nieuwe pand van de Roef gebouwd. Het nieuwe gebouw hopen we na de zomer van 2022 te openen.

In het nieuwe gebouw komt naast ontmoeten ook ruimte voor welzijn en zorgorganisaties, een dansschool en verschillende amateurkunstverenigingen. Alle organisaties werken samen rondom het concept Positieve Gezondheid. Gastvrijheid staat op 1!

MFC Harderwijk brengt brede groep organisaties bij elkaar voor Positieve Gezondheid_small_4x3 (1)

MFC Harderwijk brengt brede groep organisaties bij elkaar voor Positieve Gezondheid

Elkaar beter leren kennen, dan kunnen we ook beter samenwerken. Dat was waarom zo’n 60 mensen eind juni bij elkaar kwamen. MFC Harderwijk, waar De Roef en De Kiekmure onder vallen, had alle organisaties en verenigingen uitgenodigd die de wijkcentra gebruiken. Elke deelnemende organisatie staat open voor meer samenwerking om zo inwoners van Harderwijk met Positieve Gezondheid verder te helpen. Het bevorderen van die samenwerking krijgt in het najaar vervolg met in ieder geval de opening van De Roef. Iedereen is dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe gebouw en het brede aanbod aan organisaties en verenigingen te ontmoeten.

Meer weten? Lees het hele verhaal bij Harderwijkse Zaken.

Copyright © 2019 De Roef