Nieuws

Het laatste nieuws

We organiseren diverse bijeenkomsten om met gebruikers en omwonenden van gedachte te wisselen over de toekomst van het centrum. Daarbij wordt niet alleen aan het gebouw en de inrichting van het gebied zelf gedacht, maar ook met welke partijen we gaan samenwerken en wat voor soort activiteiten er kunnen plaats vinden in de nieuwe Roef.

Op deze pagina kunt u de verslagen van deze bijeenkomsten teruglezen en het laatste nieuws volgen omtrent de ontwikkelingen van De Roef.

Verslagen

De Roef interieur bij Harderwijkse Zaken

Harderwijkse Zaken: interieur De Roef geïnspireerd op boulevard Harderwijk

De interieurplannen van wijkcentrum De Roef worden begin november officieel vastgesteld, maar op harderwijksezeken.nl mogen we alvast een tipje van de sluier oplichten. Het gebouw krijgt een open en toegankelijke uitstraling waar jong en oud welkom is.

Het ontwerp van de binnenkant is geïnspireerd op Harderwijk en de boulevard. Binnenhuisarchitect Martijn de Potter van NwA architecten ontwikkelde een verzorgd interieur met houtelementen en natuurlijke kleuren zoals blauw van water en groen van gras.

Lees hier het hele artikel en bekijk de afbeeldingen.

Harderwijker Courant De Roef voor en van Harderwijk

Harderwijker Courant: De nieuwe Roef voor en van de wijk

Met de titel “De nieuwe Roef voor en van de wijk” verscheen afgelopen week een volledige pagina in de Harderwijker Courant. De pagina bestaat uit drie artikelen die uitgebreid ingaan op het concept en de invulling van de nieuwe Roef. Onder het kopje “Positieve Gezondheid in nieuw gebouw” staat hoe het zit met de organisaties die gaan samenwerken op het gebied van welzijn, zorg en ontmoeten. Het gebouw is op basis van deze samenwerking ontworpen. Hoe het er dan uit komt te zien, is te lezen in het artikel in de krant. Verder gaat het verhaal in op de samenwerking tussen gemeente, buurtbewoners en De Roef met de wens De Roef het middelpunt van de wijk te maken.

Lees het complete artikel hier online.

 

 

 

De trap is een tribune die verbinding maakt tussen zorg, welzijn en ontmoeten

Ontwikkeling binnenkant nieuwe Roef

De begane grond van het nieuwe gebouw wordt een open ruimte waar iedereen gewoon binnen kan lopen. Of het nu is voor een kop koffie en een praatje, om te werken of om te spelen. Boven nemen verschillende organisaties hun intrek.

Het ontwerp van de binnenkant is geïnspireerd op Harderwijk en de boulevard. De Roef krijgt een verzorgd interieur met houtelementen en natuurlijke kleuren zoals blauw van water en groen van gras.

Een van de wensen vanuit de buurt was dat iedereen, jong en oud, zich welkom voelt in De Roef. Een tribune midden in het gebouw draagt daar aan bij. De tribune ziet eruit als een trap en verbindt de verdiepingen met elkaar. Je kunt gewoon gaan zitten of hem gebruiken voor bijeenkomsten. Mogelijk komt er ook een groot scherm voor e-gaming.

Nieuwbouw De Roef de diepte in

Nieuwbouw De Roef de diepte in

Nu de sloop van De Roef is afgerond, is eind augustus gestart met de nieuwbouw van De Roef. Eerst gaan we de diepte in want er komt een parkeerkelder. Daarna begint de bouw van het pand boven de grond. Het nieuwe gebouw wordt volgend jaar na de zomer opgeleverd. Tot die tijd informeren we over de ontwikkelingen via onder meer deze website en onze nieuwsbrief.

De Roef wordt straks een ontmoetingscentrum met plek voor verenigingen en activiteiten. Ook komt er ruimte voor gezondheids- en welzijnsorganisaties. Denk daarbij aan de huisarts, Zorgdat, een podotherapeut, dansschool en diëtist.

Copyright © 2019 De Roef