Nieuwsberichten

Vloer theaterzaal De Roef wordt gelegd_5x3

Vloer theaterzaal De Roef wordt gelegd

Aan het nieuwe gebouw wordt op dit moment hard gewerkt. Alle binnenwanden staan, ze zijn nu aan het stuccen en verven, het plafond wordt geplaatst en in de theaterzaal is gestart met het leggen van de vloer. Voor het einde van de zomervakantie wordt er ingericht op de begane grond en op maandag 22 augustus start het nieuwe seizoen voor de verenigingen in het nieuwe gebouw. De verwachting is dat de zorg- en welzijnsorganisaties tussen 1 en 30 september kunnen inhuizen. Op zaterdag 1 oktober is de officiële opening van De Roef gepland met een feestweek van 2 tot en met 9 oktober. Dan krijgen alle betrokken organisaties de ruimte zich voor te stellen aan de wijk en te laten zien wat ze kunnen betekenen voor een meer betekenisvol leven in het kader van Positieve Gezondheid.

Logo MFC Harderwijk

Plannen voor opening De Roef op 1 oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober wordt De Roef feestelijk geopend. Na een officieel openingsmoment opent De Roef haar deuren en kan iedereen komen kijken naar het prachtige gebouw waaraan het afgelopen jaar zo hard is gewerkt.

Tijdens de opening willen we graag laten zien wat De Roef allemaal te bieden heeft. Zo kun je kennismaken met de zorg- en welzijnsorganisaties die vanuit De Roef gaan werken. In de theaterzaal presenteren de koren, de dansscholen en het improvisatietheater zich. Altijd al willen leren klaverjassen of bridgen? Dit is je kans. Ook zullen er leuke activiteiten voor kinderen zijn.

Huurders tweede verdieping bezoeken bouwplaats

Huurders tweede verdieping bezoeken bouwplaats

De huurders van de tweede verdieping van De Roef bezochten vorige week de bouwplaats. Zij zagen voor het eerste de ruimte die ze gaan gebruiken als het nieuwe gebouw geopend is. De Roef krijgt straks een bredere functie als wijkcentrum, want naast ontmoeten, wordt zorg en welzijn ook belangrijk. De organisaties die in het gebouw komen, richten zich op Positieve Gezondheid. Op de tweede verdieping komen in ieder geval Shiatsu praktijk Centino, Ruth Cohen osteopathieStimenz en stichting De Maretak.

Theatershow De Tijdmachine

Glas benedenverdieping geplaatst

Glas benedenverdieping geplaatst

Het glas van de benedenverdieping wordt deze week geplaatst op de bouwplaats van De Roef. Het glas op de verdiepingen was al eerder geplaatst. Het gebouw is aan de buitenkant bijna af, maar er komen in ieder geval nog latjes op een groot deel van de buitenmuren. Verder wordt er hard gewerkt aan de binnenkant zodat De Roef in het najaar de deuren kan openen.

Werkzaamheden omgeving rondom De Roef in de zomer

Werkzaamheden omgeving rondom De Roef in de zomer

Het plein en de omgeving rondom De Roef zijn verschillende al eerder met buurtbewoners besproken. Op basis van de terugkoppeling vanuit de buurt is een ontwerp gemaakt dat binnenkort uitgevoerd wordt. De werkzaamheden in het gebied rondom De Roef starten op 6 juni 2022 (week 23) en lopen gefaseerd door tot en met week 30. Buurtbewoners die hier direct mee te maken krijgen, zijn hierover per brief en/of persoonlijk geïnformeerd.

Op de afbeelding bij dit bericht staat om welk gebied het gaat en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Wij doen onze uiterste best om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Neem voor vragen of opmerkingen contact met ons op.

GA looproute Stadsweiden

Uitnodiging beweegroute wandeling 1 juni 2022

Wie heeft deze markering al gezien? Het geeft een nieuwe beweegroute aan door onze mooie wijk. Het lijkt ons erg leuk om deze route samen met nieuwe huisgenoten van De Roef en wijkbewoners te lopen. Loop je met ons mee?
 
Datum: woensdag 1 juni 2022
Vertrek: 17:15 vanaf de groene markering voor Jumbo Stadsweiden
Afstand: ca 5 km, in een rustig wandeltempo
 
We hopen je dan te zien en spreken. Zegt het voort, hoe meer zielen hoe meer wandelvreugd! En wie weet, kunnen we een volgende keer één van de andere routes lopen. Kijk bij GA Harderwijk voor meer info.
 
Hartelijke groet,
Annelies van der Hulst (huisarts) en Mirjam Pruim (praktijkassistente)
Huurders van het nieuwe gebouw van De Roef bekijken de eerste verdieping 5x3

Huurders eerste verdieping bezoeken bouwplaats

De wanden van de eerste verdieping van het nieuwe gebouw van De Roef zijn bijna allemaal geplaatst. Hoogste tijd dus voor verschillende nieuwe huurders van de eerste verdieping om de bouwplaats te bezoeken. Op de eerste verdieping trekken straks verschillende organisaties in die samenwerken aan Positieve Gezondheid. Dat zijn in ieder geval: Zorgdat, Huisartsenpraktijk Van der Hulst, Huisartsenpraktijk Bredeweg, RondOm Podotherapeuten en FysioTotaal. Zij gebruikten het bezoek aan de bouwplaats om foto’s te maken van de ruimtes en om metingen te doen voor het interieur.

Foto door Piet Bartelse via Facebook_4

Deel jouw foto’s van de bouw

 

Ook foto’s gemaakt van de nieuwbouwwerkzaamheden van De Roef? Deel ze dan met ons via nieuwbouw@mfcharderwijk.nl onder vermelding van datum en naam. Wij verzamelen alle foto’s op deze pagina. De afbeelding bij dit bericht is in februari gemaakt door Piet Bartelse.

Leoni en Hans De Roef rondleiding (1)

Rondleiding nieuwe gebouw op HK13TV

Benieuwd hoe het er bij De Roef uit gaat zien? Evert Blijsie maakte een mooie video met o.a. een rondleiding van locatiemanager Leoni Marbus. Hij wordt ook uitgezonden op HK13TV. In de video is eerst een kort verslag te zien van het vieren van het hoogste punt met een aantal betrokkenen vanuit onder meer gemeente Harderwijk en het bouwteam. Daarna volgt een interview met Hans Alfons, voorzitter MFC Harderwijk en Leoni Marbus, locatiemanager MFC De Roef. Zij leidt de kijker ook rond door het gebouw en laat zien hoe alles er straks uit komt te zien.

Nieuwsgierig? Bekijk de video hier.

Copyright © 2019 De Roef