Positieve Gezondheid

Hoe gaat het echt met je?

In De Roef is er veel aandacht voor Positieve Gezondheid. Hierbij gaat het niet alleen om lichamelijk gezond zijn, maar je ook gezond voelen. Je fijn en gelukkig voelen. Dit betekent dat oplossingen niet alleen van medische aard hoeven te zijn. Meedoen aan activiteiten, contact met anderen, gezien worden, zijn net zo belangrijk voor een gelukkig bestaan. De organisaties die samenwerken in De Roef, willen je daar aan bijdragen. Bekijk onderstaande video eens.

 

Test het zelf

Hoe gaat het met jou? Met een test van 42 stellingen, kom je erachter. Je test je eigen Positieve Gezondheid aan de hand van zes onderwerpen:

  1. Hoe voel ik me lichamelijk?
  2. Hoe gaat het mentaal met me?
  3. Hoeveel vertrouwen heb ik in mijn eigen toekomst?
  4. Lukt het me te genieten van het leven?
  5. In hoeverre kan ik meedoen in de samenleving?
  6. Hoe ziet mijn dagelijks leven eruit?

In de test geef je zelf aan wat je belangrijk vindt. Aan het eind zie je precies hoe je zelf jouw Positieve Gezondheid beoordeelt. Je kunt de vragenlijst zelf invullen of samen met bijvoorbeeld je huisarts.

Doe de test

Positieve Gezondheid in De Roef

In De Roef werken straks zorgverleners, maatschappelijke instellingen en verenigingen samen aan het gezamenlijke doel: mogelijkheden bieden om een betekenisvol leven te leiden. Voor elk van de zes onderwerpen van Positieve Gezondheid komen er organisaties in De Roef. 

De samenwerkende organisaties zijn: huisartsenpraktijk Van der Hulst, huisartsenpraktijk Bredeweg, Zorgdat, FysioTotaal, RondOm podotherapeuten, shiatsu praktijk Centino, Psycho Praktijk Harderwijk-Emmeloord, Ruth Cohen osteopathie, Stimenz en stichting De Maretak.