Tijdelijke huisvesting

Tijdelijke huisvesting in ontmoetingstuin De Rietmeen

De Roef gaat tegen de grond en er komt een nieuw gebouw, maar hoe zit het met de activiteiten van het wijkcentrum? Gaan die door? Kort antwoord: ja. Hans Alfons, bestuursvoorzitter van De Roef, legt uit hoe dat precies zit en wat we kunnen verwachten. Dit artikel verscheen eerder ook in wijkkrant Stadsweiden.

 

Activiteiten gaan zoveel mogelijk door

“Als wijkcentrum zijn we er voor de hele wijk en voor alle inwoners,” begint Hans Alfons. “Van dansscholen tot de klaverjasvereniging, van koren tot taalles. In een normale situatie ontvangt De Roef wekelijks veel gasten die allemaal een plekje nodig hebben. Ook tijdens de sloop van het oude pand en de nieuwbouw van De Roef, gaan de activiteiten door. Maar dan alleen op een andere locatie. En we houden ons natuurlijk aan de landelijke maatregelen.” Alfons ziet De Roef als een plek voor de hele wijk. “De Roef is er voor Stadsweiden en dat moet ook zo blijven als we tijdelijk verhuizen. Daarom was het uitgangspunt dat alle gasten een goede vervangende ruimte krijgen.” 

 

De Rietmeen

 

De Rietmeen is de ideale locatie

De Roef onderzocht verschillende mogelijkheden voor een tijdelijke locatie. Uiteindelijk bleven er twee mogelijkheden over: het oude Struikterrein en De Rietmeen. Die laatste kreeg al snel de voorkeur. “Bij De Rietmeen zijn al voorzieningen zoals een parkeerplaats en ontmoetingsruimte. Maar nog belangrijker, de wijkbewoners komen er al. De Roef moet een huis zijn voor de hele omgeving. Eigenlijk willen De Roef en De Rietmeen hetzelfde bereiken: dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. We passen daardoor heel goed bij elkaar.”

 

Op het terrein van De Rietmeen bouwt De Roef units compleet met zalen, opslagruimte en een kantoor. “Wij huren ook de ontmoetingsruimte die er al staat en zullen in goed overleg een aantal zeer gewenste verbeteringen aanbrengen. Door bijvoorbeeld vloerisolatie aan te brengen en de werkplaats te scheiden, wordt de ontmoetingsruimte een aangename plek. Gasten van De Roef en De Rietmeen zijn van harte welkom.” Alfons benadrukt dat hij het belangrijk vindt om te investeren in de wijk. “Als wij naar ons nieuwe gebouw verhuizen, dan houdt De Rietmeen het verbeterde pand. Daarmee kunnen ze ook in de toekomst veel Harderwijkers blijven ontvangen.”

 

Na de verhuizing is iedereen welkom

Vanaf maandag 31 mei is iedereen voor activiteiten en bijeenkomsten welkom in De Roef op het terrein van De Rietmeen. Een paar specifieke huurders van De Roef zijn wel tijdelijk ergens anders ondergebracht. “ADE gaat bijvoorbeeld naar het Oude Stadhuis en Danssportstudio Porceletti krijgt plek in De Kiekmure. Maar bijvoorbeeld de bhv-lessen, muzieklessen, bridgeclub en koren zijn allemaal welkom in De Rietmeen. De Roef gaat gewoon door, alleen op een andere plek.” Eind 2022 hoopt Alfons met De Roef weer te verhuizen, maar dan naar het kersverse nieuwbouwpand.