Bestuurslid Robbert Sijm

Robbert Sijm is bestuurslid van MFC Harderwijk waar MFC De Roef en MFC De Kiekmure onder vallen. Hij stelt zich hieronder voor.

Samenhorigheid

"Goededag beste lezer, hierbij stelt het jongste bestuurslid zich aan u voor. Als vader van 3 dochters en getrouwd met Anita woon ik sinds 2007 in Harderwijk. Als geboren West-Fries kwam ik na mijn studie in Groningen met Anita in Harderwijk terecht. Gemeente Harderwijk hebben wij gekozen omdat het centraal in Nederland ligt, oude historie kent, gelegen aan de Veluwe met water en bos. In ons eerste bezoek aan de gemeente in onze huizenjacht, viel mij op hoe aardig de mensen overkomen."

"Na verschillende functies bij commerciële bedrijven te hebben bekleed wilde ik meer doen voor de gemeenschap. Eerder ervoer ik als voorzitter van een internationale studentenvereniging (AEGEE-Groningen) de dynamiek en mogelijkheden om samen iets te kunnen bereiken als een prachtige ervaring. Zeker als het gaat om het uitbouwen van samenhorigheid tussen groepen, wijken en inwoners. Als secretaris van het MFC-bestuur zou ik hierin een rol willen spelen en daarnaast wil ik het fantastische werk van mijn voorganger, bestuurslid Diane den Otter, voortzetten."

Verbinden met de juiste energie

"Als secretaris zie ik het als een belangrijke rol om onderwerpen bespreekbaar te maken en juiste energie te geven aan de goede dingen en nieuwe ontwikkelingen. Dit was niet direct mijn uitgangspunt bij mijn sollicitatie, want ik wilde mijn technische dienstverlening beschikbaar stellen bij De Roef omdat ik daar om de hoek woon. Uit ervaring weet ik dat het een must is om bij gebouwbeheer, technische ondersteuning snel ter plaatste te hebben. Maar door te solliciteren als secretaris zie ik kansen om mijn kennis en ervaring in het bestuur te delen, informatie te stroomlijnen en juiste personen aan elkaar te verbinden. Verder zou ik een bijdrage willen leveren voor het uitbouwen van de verschillende samenwerkingen om zo mooie projecten te ontwikkelen."

Robbert Sijm bestuurslid MFC Harderwijk secretaris

Naast zijn rol binnen het bestuur, houdt Robbert Sijm van (trail-)hardlopen, hij doet dat graag op de Veluwe en in vele andere mooie plekken in het binnen- en buitenland. Daarnaast verbouwt hij zelf zijn woning om zo duurzaam en toekomst voorbereid te zijn. Verder houdt hij van koken, het liefste koolhydraatarm. "Ik ben niet van een speciale keuken maar meer van verse producten waarbij smaken mooi samen komen."

Robberts levensmotto is:

“Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value." - Albert Einstein 1879 – 1955