Operationeel manager MFC Harderwijk

De rol van Operationeel manager van De Roef en De Kiekmure is in de afgelopen jaren vertolkt door Erik Vervoorn. In het voorjaar van 2022 geeft hij het stokje over aan Else van Werven.

Else van Werven Operationeel manager per 1 april 2022

Else van Werven is getrouwd met Chris en woont in Drielanden. Ze hebben twee kinderen, Bram van 9 en Thom van bijna 6. De afgelopen 13 jaar heeft Else bij Zorgdat gewerkt. Ze heeft hier verschillende functies gehad waarvan de laatste vijf jaar als stafmedewerker. "Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan voor Stichting MFC Harderwijk."

Wat ga je doen bij De Roef?

"Bij De Roef (en de Kiekmure) ga ik aan de slag als Operationeel manager. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt in De Roef en ik draag zorg voor het concept Positieve Gezondheid. Daarnaast is het mijn taak om ervoor te zorgen dat alle collega’s hun werk goed kunnen uitvoeren en dat de huisgenoten tevreden zijn. Ik denk dat er hele mooie verbindingen kunnen ontstaan tussen alle verenigingen, zorg, welzijn en kunst en cultuur en ik kan niet wachten om te beginnen."

Waar zie je het meest naar uit?

"Ik heb er heel veel zin in om samen met mijn nieuwe collega’s en alle huisgenoten een super leuke openingsweek te organiseren, zodat de buurt en heel Harderwijk kunnen kennismaken met De Roef."

Hoe ben je bereikbaar?

"Ik ben vanaf 1 april bereikbaar via telefoonnummer 06-43779370 en via e-mailadres elsevanwerven@mfcharderwijk.nl."

Else van Werven Operationeel manager MFC Harderwijk

Else van Werven is per 1 april 2022 Operationeel manager van MFC Harderwijk.

Afscheid van Erik Vervoorn als Operationeel manager MFC Harderwijk

Drie jaar werkte Erik Vervoorn voor De Roef. "Destijds nog in het oude vertrouwde gebouw en zonder corona. De ontwikkelingen voor de verbouwing stonden nog in de kinderschoenen." Namens gemeente Harderwijk was Erik gevraagd om bij De Roef te werken. "Ik ben geboren en getogen Harderwijker, maar wist eigenlijk niet wat er allemaal gebeurt in De Roef. Het verbaasde me dan ook hoeveel activiteiten er allemaal plaatsvonden." 

"Naast dat er zoveel gebeurt in De Roef, zal de bevlogenheid van alle betrokkenen in het project me bijblijven. Medewerkers van De Roef, de toekomstige gebruikers en dan met name het ontwikkelbestuur (Annelies van der Hulst/huisarts, Carla Venema/Zorgdat en Hans Alfons/De Roef). Dit enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat De Roef op verschillende plekken in de stad 'in beeld' kwam. Nu we verder in het project zijn zie ik dat ook weer bij de toekomstige huurders en gebruikers die er met z'n allen voor willen zorgen werken volgens de principes van Positieve Gezondheid een succes wordt."

Wat zal je het meest bijblijven?

"De verhuizing naar de Rietmeen is één van de onderwerpen (naast de sloop en start van de bouw) die mij het meest bij blijven. Na ca. 45 jaar op één plek was De Roef voor héél veel gasten en medewerkers een tweede huis. Het is lang onzeker geweest waar De Roef dan heen moest. Komen de gasten nog terug? Allemaal terecht vragen/zorgen. Maar samen met het bestuur van stichting Ontmoetingstuin de Rietmeen hebben we, na veel gesprekken, een geweldige buur in de wijk Stadsweiden gevonden. Zij hebben ruimte geboden om de activiteiten van De Roef op een tijdelijke locatie voort te zetten."

"Eigenlijk zijn we op een kleinschalige manier aan het oefenen hoe we straks in de nieuwe Roef met elkaar moeten samen werken. Een plek voor iedereen en waar alles mogelijk is. Maar ook waar bijna al onze gasten zich welkom voelen en ook graag naar toe komen. Dit maakt de stap terug naar het nieuwe grote pand makkelijker."

Waar kijk je met trots op terug?

"Ik ben trots op het feit dat ik als Harderwijker mag meebouwen aan de toekomst van de inwoners van de stad. Niet alleen een gebouw bouwen, maar ook samen met zorg en welzijnsorganisaties bouwen aan een andere manier van zorg en aandacht voor de mens."

Wat verwacht je van de toekomst van De Roef?

"Ik draag het stokje graag over aan Else van Werven. Zij is de ideale opvolger om met haar kennis en kunde, die zij meeneemt uit haar werk bij Zorgdat, de toekomst van wijkcentra in Harderwijk (De Kiekmure en Roef) verder uit te bouwen tot dé ontmoetingsplekken van de stad. Uiteraard zal ik nog regelmatig langskomen voor een kop koffie, om te werken in een inspirerende ontmoetingsruimte."

Erik Vervoorn was Operationeel manager van MFC Harderwijk

Per 1 maart nemen we afscheid van Erik Vervoorn als Operationeel manager van MFC Harderwijk. Hij blijft nog wel betrokken bij de nieuwbouw van MFC De Roef.