Zaal Gert Jan van Noort

20 jaar lang zette Gert Jan van Noort zich in voor Harderwijk. 12 jaar als fractievoorzitter van Harderwijk Anders, 5 keer als lijsttrekker en daarna als wethouder. Op de website van Harderwijk Anders schrijft hij daarover: “altijd het vertrouwen vanuit de partij Harderwijk Anders ontvangen. Samen met een mooi stel betrokken mensen mij mogen inzetten voor het welzijn en welbevinden van onze inwoners.”

Van mei 2014 tot juni 2022 was Gert Jan wethouder sociaal domein in gemeente Harderwijk. 8 jaar lang zette hij zich in voor meer samenwerken. In de krant vertelde hij in januari 2022 dat het gelukt is om burgers meer te betrekken bij beleid. Hij is blij dat de inwoners dat ook uitdragen. Gert Jan was een wethouder met passie voor de mens en een samenleving waarin iedereen kan meedoen en gelijkwaardig is. In zijn wethouderstijd is Stad als Podium gestart en in 2017 werd Harderwijk regenbooggemeente. (Bron: Harderwijker Courant)

In zijn tijd als wethouder investeerde Gert Jan fors in cultuur, gezondheid en welzijn. Gert Jan stond als aanjager van Positieve Gezondheid in Harderwijk aan de wieg van de ontwikkeling van de Roef. Bij het bereiken van het hoogste punt van de bouw in februari 2022 zei hij: “ik kijk uit naar het nieuwe concept. In de nieuwe De Roef gaan namelijk organisaties samenwerken aan gezondheid en welzijn van inwoners. Maar het wordt ook ontmoetingslocatie voor de buurt en een locatie voor een kop koffie en een gesprek.”