Zaal Jeroen de Jong

In 2002 begon Jeroen de Jong als CDA-raadslid in gemeente Harderwijk. Na 7 jaar werd hij fractievoorzitter, een rol die hij 5,5 jaar op zich nam tot hij in mei 2014 wethouder werd. Tussen 2002 en 2014 was Jeroen ook betrokken bij Oranjevereniging Harderwijk, Oudheidkundige vereniging Herderewich, de JCI Noord-West Veluwe en mede-oprichter van de Sociëteit Vastgoed Veluwe. Verder was hij initiatiefnemer/voorzitter van de landelijke intocht van Sinterklaas in Harderwijk in 2010.

Als wethouder zette Jeroen zich tussen mei 2014 en juni 2022 in voor onder meer de renovatie van het Oude Stadhuis, project Vitale Vakantieparken en de aanleg van het Crescentpark en de Wijde Wellen. In de Harderwijker Courant noemt hij die laatste als een voorbeeld waarvan hij tevreden is over het eindresultaat. “Maar,” zei hij in de krant: “je doet het echter nooit alleen, het is de verdienste van de inwoners, van de organisatie, van de raad. Je doet het samen.”

In zijn jaren als wethouder ruimtelijk beleid was Jeroen volledig betrokken bij de ontwikkeling van wijkcentrum de Roef met Positieve Gezondheid. Daarover zei hij toen de bouwwerkzaamheden in februari 2022 het hoogste punt bereikten: “ik ben ontzettend blij dat omwonenden en gebruikers vanaf het begin hebben kunnen meedenken en hebben meegedacht aan de plannen. Dat verdient niet alleen een pluim voor alle betrokkenen maar ook voor het bestuur van De Roef.”