Zaal Michael (Sjel) van Zundert

Hij stond aan de wieg van Wijkvereniging Stadsweiden en wijkcentrum De Roef. Michael van Zundert, eigenlijk door iedereen Sjel genoemd, was jarenlang bestuurslid in Stadsweiden. Hij stond erom bekend als penningmeester altijd klaar te staan als iemand hulp nodig had.

Oprichting Wijkvereniging Stadsweiden

Sjel van Zundert is een van de oprichters van de wijkvereniging. Hij nam verschillende taken op zich, waaronder die van penningmeester. In die tijd had de wijkvereniging een systeem met lidmaatschapskaarten en Van Zundert zag erop toe dat het schrijven van de kaarten secuur gedaan werd. Het bestuur en vrijwilligers kwamen daarvoor jaarlijks bij elkaar in De Roef om voor alle 1.100 leden een nieuwe lidmaatschapskaart te schrijven. De avond eindigde altijd pas als alles af was, maar dan wel gezellig met een drankje en een bitterbal. Van Zundert werkte ook mee aan de eerste wijkkrantjes, De Plechte, die in de jaren ‘70 nog met een stencilmachine bij hem op zolder afgedrukt werden. Voor al zijn inzet, werd Van Zundert uiteindelijk het eerste mannelijke erelid van Wijkvereniging Stadsweiden.

Penningmeester De Roef

Sjel van Zundert was naast de wijkvereniging ook nauw betrokken bij wijkcentrum De Roef, onder meer als penningmeester. Ook daar was hij vanaf het begin bij. Van Zundert was punctueel en zocht iedere cent in de begroting uit. Als die een cent verschilde, zocht hij net zo lang tot de oplossing gevonden was. Van Zundert bewerkte alles zo voor dat de externe boekhouder de informatie alleen hoefde in te kloppen. Ook tijdens bestuursvergaderingen was Van Zundert in de puntjes voorbereid en keek altijd met een blik op de toekomst naar de gang van zaken. Bij al zijn werk hield hij altijd zicht op wat het beste was voor De Roef.

Vrijwillig huismeester De Roef

Sjel van Zundert was naast zijn bestuurswerk ook vaak in De Roef te vinden, al dan niet met een boormachine in de hand. Hij zette zich namelijk ook in als vrijwillig huismeester. Als er iets gerepareerd moest worden, dan kwam hij altijd even langs. Het maakte niet uit of er alleen iets opgehangen moest worden, geen klus was hem te min. Van Zundert kwam op leeftijd en stopte in het begin van de 21e eeuw met zijn vrijwilligerswerk voor de wijk. Zijn jarenlange grote inzet is veel andere vrijwilligers en wijkbewoners altijd bijgebleven.

Maarten (Sjel) van Zundert