Zaal Rolf van den Hoek

Wijkvereniging

“We zoeken nog een penningmeester, is dat iets voor jou?” In 1987 kwam Rolf van den Hoek in Stadsweiden wonen. In datzelfde jaar kreeg hij de vraag of hij misschien in het bestuur van Wijkvereniging Stadsweiden wilde stappen. Dat deed hij eerst als penningmeester en later als voorzitter.

Eind jaren ‘80, begin jaren ‘90 was de wijkvereniging heel erg actief. Elke avond, woensdagmiddag en zaterdagmiddag werd er wel iets georganiseerd, altijd in De Roef. Van het koor tot tafeltennis, biljarten en limonadeconcerten. Als bestuurslid ben je dan nauw betrokken en soms meerdere avonden per week van huis.  Vanwege gezinsuitbreiding nam hij in 1992 afscheid van het bestuur van de wijkvereniging.

De Roef

De geplande pauze in bestuurswerk was echter van korte duur. Door alle activiteiten van de wijkvereniging, was Rolf van den Hoek vaak in De Roef en kende hij het bestuur van het wijkcentrum goed. Kort na zijn afscheid van de wijkvereniging hing Joop Boekhorst aan de telefoon. “Voorkom dat je in een gat valt,” zei hij. De penningmeester van De Roef stopte ermee, wilde Rolf van den Hoek dat overnemen? De Roef was wel iets anders dan de wijkvereniging. Je draagt verantwoordelijkheid voor een heel wijkcentrum met eigen horeca en medewerkers. Zo startte hij kort daarna als penningmeester bij De Roef. Hij was ook verantwoordelijk voor het gebouw en techniek. 

Digitalisering De Roef

Rolf van den Hoek maakte voor De Roef de eerste website. Ook automatiseerde hij de administratie van het wijkcentrum. In 1992 was alles nog op papier en werkte men met doorschrijfkasboeken. Uitvoerend boekhouder Kees van Beugen leverde, met de woorden van Rolf Van den Hoek zelf, voortreffelijk werk. Maar moderniseren was nodig en Rolf Van den Hoek zorgde voor een boekhoudpakket waarmee de verhuur van zalen en bezettingsgraad bijgehouden konden worden. Ook werd de kassa gedigitaliseerd en sindsdien kon De Roef ook automatisch facturen sturen.

Na zijn tweede periode stopte Rolf van den Hoek als bestuurslid van De Roef. Hij had jonge kinderen en deed een stap terug. Toch kon hij niet alles helemaal loslaten. Hij bleef de website beheren en pakte technische klussen op in De Roef. Zonder druk maar erg leuk, omschrijft hij deze tijd zelf.

All Times Bigband

Als altsaxofonist was Rolf van den Hoek sinds 1993 betrokken bij de All Times Bigband. Ook hier was hij bestuurslid en maakte hij de website.

In De Roef organiseerde hij meerdere bigband festivals. Grote namen zoals Allard Buwalda, Eric van Lier en Jan Oosthof kwamen naar Stadsweiden als jurylid tijdens de festivals. Voor Rolf van den Hoek een mooie manier om verschillende bestuurslidmaatschappen te combineren.

Tweede periode De Roef

Na een paar jaar van afwezigheid in het bestuursleven van Stadsweiden, kreeg Rolf van den Hoek weer een telefoontje. Joop Boekhorst was namelijk in 2005 opnieuw toegetreden tot het bestuur van De Roef. Een paar maanden later was ook Rolf van den Hoek dus weer van de partij. , Boekhorst en Bekkering waren vanuit de eerste periode al goed op elkaar ingespeeld en ook dit keer ging het besturen met veel plezier en wederzijds vertrouwen. Ze wisselden verschillende keren van bestuursfunctie maar bleven hun sterke kanten inzetten. Zo was Van den Hoek weer verantwoordelijk voor het gebouw en de techniek. Jarenlang zorgde hij ervoor dat het gebouw goed te gebruiken bleef. Verder richtte Rolf van den Hoek zich op wet- en regelgeving, personeel en contacten met de gemeente. Voor onder meer hun werk voor De Roef ontving hij net als zijn twee collega’s een lintje.

In 2019 droeg het bestuur De Roef over aan gemeente Harderwijk voor de ontwikkeling van een maatschappelijk functioneel centrum met Positieve Gezondheid. Er zat toen nog €150.000 in kas. Rolf van den Hoek draagt de ontwikkelingen van De Roef een warm hart toe en is nog betrokken als adviseur. De drie bestuursleden zien elkaar nog regelmatig.

Rolf van den Hoek